Waarschijnlijk heb je wel eens gemerkt dat wanneer het kouder is, je batterij sneller leeg gaat. Dit geldt voor de batterij van je telefoon, camera, tablet en laptop, maar ook voor de batterij van je SunCharger. Hele lage temperaturen hebben net als hele hoge temperaturen invloed op de levensduur van je batterij. We hebben een paar tips voor je op een rij gezet voor een langere batterijduur! Hoe zorg jij dat je batterij extra lang mee gaat?

Tips voor een langere batterijduur

  • Laat je batterij niet te koud worden – de chemische samenstelling van een batterij of accu werkt anders bij kou. Denk bijvoorbeeld aan een auto die niet start bij koud weer, dit werkt ongeveer hetzelfde bij een batterij in je device. Zorg daarom dat deze nooit teveel afkoelt, dan kun je een langere batterijduur krijgen.Doe je telefoon samen met je powerbank bijvoorbeeld tijdens het skiën in je binnenzak. Dan koelt het apparaat namelijk veel minder af dan wanneer je deze los in je backpack plaatst. Of doe als de fotograaf David Berman en verwarm ze met kleine handwarmers:

  • Laat je batterij niet te warm worden. De meeste apparaten presteren het beste bij een temperatuur tussen de 16 en 22 graden. Naast kou, kan ook warmte funest zijn voor de prestatie van je batterij of accu. Bij hoge temperaturen kun je namelijk de capaciteit van je batterij permanent aantasten.Wil je een langere batterijduur? Zorg dan dat je het apparaat niet warmer laat worden dan 35°C. Wanneer je na het skiën een afzakkertje doet, kun je de powerbank + telefoon dus beter niet voor de openhaard leggen, maar plaats deze liever het raam in de zon, zodat deze niet oververhit, maar wel opgeladen wordt.
  • Opladen zonder hoesje – Heb je een hoesje om je telefoon, tablet of andere mobiele device? Controleer dan goed of deze niet de warmte vast kan houden. Dit is vaak wel het geval en vooral bij het opladen van je batterij kan er extra warmte vrijkomen dat niet goed is voor je batterij. Zo kan je apparaat namelijk boven de 35°C komen, wat niet goed is voor je batterij.
  • Berg je apparaat zorgvuldig op wanneer je deze een tijdje niet gaat gebruiken. Naast dat de temperatuur en luchtvochtigheid (berg op een droge plek op) van invloed zijn bij het bewaren van je apparaat, is het laadpercentage ook van belang voor een langere batterijduur.Zorg ervoor dat wanneer je je apparaat voor een paar weken of maanden opbergt, deze niet volledig leeg is, maar ook niet volledig opgeladen is. Laad het apparaat tot ongeveer de helft op voor je deze uitschakelt. Is de batterij helemaal leeg, dan kan er een chemisch proces optreden dat er voor zorgt dat de batterij kapot gaat.Leg je het apparaat weg wanneer deze volledig opgeladen is? Dan kan het zijn dat de capaciteit van de batterij achteruit gaat. Berg je je apparaat langer dan 6 maanden op? Zorg er dan voor dat je deze om het half jaar oplaadt tot ongeveer 50%

Neem altijd je solar powerbank mee!

Het kan ondanks bovenstaande tips voor een langere batterijduur voorkomen dat je toch nog met een lege batterij zit terwijl je je apparaat toch wilt gebruiken. ga daarom goed voorbereid op pad en neem altijd je suncharger mee! Is je telefoon leeg? Dan laad je deze weer gemakkelijk en snel op en ben je binnen een mum van tijd weer goed bereikbaar!

 

langere batterijduur | SunChargers

Comments

comments

Wandana

Livin' life to the fullest!

One thought on “Tips voor een langere batterijduur in de winter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *