InnsbruckEind 2014 deed ik mee met een win-actie van Rotterdam The Hague Airport. EN IK WON! Ik mocht met een vriend van me vliegen naar Innsbruck, 3 dagen in een 4-sterren hotel verblijven en skiën in Axamer Lizum! Aangezien ik maar 8 minuten van RTHA woon, probeerde ik een record te zetten op snelste tijd van huis naar piste. Lees hieronder over mijn ervaringen met Rotterdam The Hague Airport, Transavia en de Val Thorens 10.000 mAh USB Solar Powerbank!

1512809_912583538766709_4774612574245534419_n (1)Terwijl ik nota bene reed naar SnowWorld in Zoetermeer, kreeg ik het telefoontje; jij hebt meegedaan met de actie en je hebt gewonnen! Ik was buiten zinnen. Mijn wintersportbuddy woont tegenwoordig in Noorwegen, ik belde hem gelijk op toen ik thuis was en we planden een datum dat hij naar Rotterdam kwam, aangezien de tickets van Transavia vanaf Rotterdam naar Innsbruck geldig waren. De data werden 8-11 februari 2015, we gingen ‘s ochtends vroeg heen en ‘s avonds laat terug, zoals het heurt ;).

De reis

8 februari was het zover. Om 5:40 reed de taxi voor en we vertrokken naar Rotterdam The Hague Airport. Onze über-Rotterdamse chauffeur was gecharmeerd van het verhaal en aangezien het nog bijna midden in de nacht was en we alle stoplichten mee hadden, duurde het ritje exact 8 minuten. Eenmaal daar aangekomen, snel inchecken, een ontbijtje meepakken van het café en we konden alweer boarden. Deze keer waren we er 30 minuten van tevoren, maar vorige keer was ik voor een zakelijke reis aan de late kant, maar mocht ik alsnog 10 minuten voor tijd inchecken. Eat your heart out, Schiphol.

Telefoon 96% opgeladen

Aankomst in Innsbruck is sprookjesachtig. Je landt letterlijk tussen de bergen en het enige dat je op de grond ziet is SNEEUW. We stapten uit en binnen 25 minuten stonden we met bagage en al in de lobby van het hotel, waar achter de receptie ook gelijk onze skipassen klaar lagen. Stiekem profiteerden we van het feit dat het nog 10:00 was en namen we nog snel een ontbijtje en wat fruit mee om op de berg te consumeren.

Telefoon 88% opgeladen

Axamer Lizum

Vanuit Innsbruck vertrekken tientallen bussen om het kwartier naar de verschillende omliggende skigebieden. Sommige liggen slechts een kwartier van het centrum, die van ons lag wat hoger en de bus deed er een half uur over van centrum Innsbruck tot aan de skilift. Axamer Lizum is een relatief klein gebied van 40 kilometer met vooral rode pistes. Het is in 1976 gebouwd voor de Olympische Spelen van Innsbruck en je ziet nog veel referenties naar de olympiade.

Er zijn globaal 4 toppen waar je naartoe kunt, de hoogste bereik je met de Schönbodenbahn, een rood treintje dat met redelijke vaart naar boven gaat. Ondertussen begon het hard te sneeuwen en bedekte alles zich met een nog dikkere laag zachte sneeuw. Geen zon, slecht zicht, maar toch oh-zo-lekker! We besloten te skiën zonder pauze en met het ‘op-de-valreep-opgepikte-fruit’ redden we het tot het avondeten.

Telefoon 51% opgeladen (Ski Tracks)

20150208_191920_DSC05849Innsbruck

Na een paar uur skiën bracht de bus ons binnen een half uurtje weer beneden. We gingen even Innsbruck verkennen, dat inmiddels bijna letterlijk in een sprookje was veranderd. Denk aan zachte sneeuwval, lichtjes in de bergen, pittoreske gebouwen, currywurst op het centrale plein en spelende kinderen. Enfin. Na een lekkere kalfsschnitzel (de enige echte) en wat hobbyfotografie keerden we terug om op tijd naar bed te gaan en de volgende ski-dag volledig te kunnen benutten

SHREDDING

Solar Powerbank Val Thorens 10.000 mAhVandaag stel ik de powerbank op de proef. Voor deze drie dagen nam ik de Val Thorens (10.000 mAh) mee. Er werd iets meer zon verwacht en ik wist niet of ik mijn rugzak zou gebruiken. We namen het treintje weer omhoog en besloten een paar rode en daarna een paar zwarte te nemen. Vooral de ongeprepareerde buckelpiste zag er leuk uit, al begonnen mijn 30+ jaar oude knieën direct te protesteren.

Lunch: Telefoon 62% opgeladen

Na de lunch sloot ik de telefoon aan op de powerbank aan in mijn borstzak, zo bleef ie wat warmer en kon ik de telefoon toch nog makkelijk pakken. Ik zette de powerbank en Ski Tracks aan en we gingen door tot de bus bijna vertrok om 16:00. Eenmaal in de bus tijd om wat zakelijke mail weg te werken.

Bus: Telefoon 100% opgeladen

Dit was alweer de laatste avond in Innsbruck, maar als je in 2 dagen naar Innsbruck vliegt, omkleedt en van ‘s ochtends tot ‘s middags 100% geeft, voelt het alsof we er al een week zaten. HEERLIJK. Spieren begonnen inmiddels pijn te doen van de buckelpiste (hadden we NOOIT moeten nemen met die weersomstandigheden), maar gelukkig had ons hotel een sauna, Turks bad, massage en een jacuzzi. Wat een geweldige prijs. We proostten in de open-lucht jacuzzi op de heerlijke vakantie, terwijl de sneeuw om ons heen viel en we kennismaakten met een aardige, maar ietwat rare hotelgast uit de VS.

Met wintersportkleren in het vliegtuig

Deze laatste dag werd spannend, want we moesten niet al te laat stoppen met skiën en met de bus direct naar het vliegveld. We checkten uit en plaatsten onze koffers in de koffer-ruimte van het hotel. Toch nog een keer de buckelpiste, tegen beter weten in. Heerlijk weer, volop zon in combinatie met een volle bak sneeuw van afgelopen nacht. Van onze klant Sinner had ik gelukkig REVO goggles, die waren ook wel nodig in die omstandigheden. Een gewone gepolariseerde lens doet het hem net niet. Daarna snel zonder omkleden naar het hotel, koffers pakken en direct de bus naar het vliegveld.

Bus: Telefoon 68% opgeladen

Om 18:00 zaten we in onze wintersportkleren in de wachtruimte en om 19:22 zaten we al in het vliegtuig en om 21:30 zat ik thuis aan de thee bijkomend van de drie onwerkelijke dagen die ik heb beleefd. Grote dank aan Rotterdam The Hague Airport. Dat wintersport zo dichtbij kan zijn is ongelooflijk, maar met de tarieven van Transavia (€ 19 enkeltje Innsbruck!!!) is het gewoon haalbaar om 3 dagen ‘even’ te wintersporten. En dat terwijl de accu van mijn telefoon 0 keer is leeggegaan of zelfs onder 20% is geraakt!

Dank aan:

Rotterdam The Hague Airport
Transavia.nl
Sinner.eu (skibril, zonnebril, helm)
Grauer Bär (hotel)
sunchargers.eu/nl (Val Thorens, 10.000 mAh)

Comments

comments

Roman

Reis-, zon- en skifanaat. Gadgetfreak. Roman is Internetondernemer en eigenaar van SunChargers.eu, Modern Minds en nog een paar webshops. Met zakenpartner Dennis deelt hij een passie voor ondernemen, reizen en fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *