Onlangs ging ik met een groep vrienden een weekendje de bergen in in Noorwegen; de Gaustatoppen vlak bij Rjukan. Uiteraard maakte ik gelijk gebruik van de gelegenheid om onze nieuwe USB armbanden te testen bij wat kritische consumenten. Naast de USB bracelet nam ik ook de Winterberg Powerbank (tijdelijk omgedoopt tot “Pokémon GO! Powerbank”) mee. Lees hieronder mijn ervaringen!

Gaustatoppen in Noorwegen

Vlak bij Rjukan, net 3 uurtjes ten westen van Oslo, staat een monster van een berg: de Gaustatoppen. De berg is 1883 meter en bij goed weer, biedt het uitzicht op ruim 60.000km2 van Noorwegen, dat is bijna 1/6e van het hele land. De top van de berg kan bereikt worden via twee populaire routes die jaarlijks door 30.000 mensen worden belopen. Het zijn wandelpaden van natuursteen en het vergt wel wat conditie om de klim van 5,5 kilometer (700 hoogtemeters) te maken.

Gaustatoppen

Veel Noren gaan in het weekend “even” naar de Gaustatoppen om de wandeling te maken en tijdens de beklimming heb ik veel gezinnen, met oma, opa, pa, ma en kids gezien die de berg met gemak omhoog sprinten. Zelf moesten mijn knieën en ik een week bijkomen na de beklimming en begon ik overtuigd te raken dat Noorse genen door de jaren heen geëvolueerd waren om in de bergachtige habitat optimaal te kunnen presteren.

Het weer in Noorwegen

Ro_gaustaHet weer op de berg varieert nogal. In de winter is het vrijwel altijd bedekt met een dikke laag sneeuw en kan er geskied worden. Er zijn skiliften die tot aan de top gaan en wij verbleven ook in een Noors chalet op 15 minuten van de berg. Tijdens ons verblijf was het ongeveer 15 graden aan de voet van de berg en ongeveer 7 graden aan de top. Het is dus aan te raden om warm te kleden, liefst met winddicht jack en een muts te dragen. Het voordeel was dat de zon scheen en dat verwarmde tijdens de stevige en frisse bries.

Bergachtig klimaat en vooral in dit gedeelte van Noorwegen leidt ertoe dat het weer zeer snel kan omslaan. Het ene moment schijnt de zon en het andere moment kan het losbarsten met regen. Het is daarom ook zeker aan te raden om een waterdichte regenjas mee te nemen en rekening te houden met onweer. Uiteraard is het meenemen van wat te eten en een opgeladen telefoon cruciaal.

De powerbank en USB armband

Op de trip nam ik mijn Winterberg 8.000 mAh Solar Powerbank mee om te kijken of het van pas kwam en ‘voor het geval dat’, omdat mijn telefoon al wat ouder is en sneller leegraakt dan normaal. Ook kwamen net de samples binnen van onze nieuwe USB armband. Deze armband is modieus vervaardigd, waterdicht en ziet er ook nog eens niet te lelijk uit. De reden dat we die in het assortiment opnamen is dat ik vaak wel de Solar Charger bij me had, maar dan alsnog niets kon opladen, omdat ik de kabel was vergeten of thuis had laten liggen.

De powerbank heb ik uiteindelijk twee keer gebruikt, één keer op de berg en één keer toen we in het huisje zaten en ik te lui was om de telefoon in het stopcontact te stoppen. De armband heb ik tegen mijn eigen verwachtingen in het hele weekend gedragen. Het was gewoon makkelijk om het ‘s ochtends even om te doen en normaal gesproken draag ik ook armbanden.

20160827_150006_dsc06078_dxo

20160827_150426_dsc06091_dxo

20160827_150412_dsc06090_dxo

20160827_150238_dsc06088_dxo

Het leuke was dat mijn vrienden nogal skeptisch waren over het gebruik, maar uiteindelijk zowel mijn powerbank als armbandje nodig hebben gehad! Helaas had ik maar één armband mee, met MicroUSB aansluiting, terwijl de helft van de groep een iPhone had.

Conclusies

Tijdens mijn korte trip heb ik de powerbank en USB bracelet niet -nodig- gehad, maar het was wel verdraaid handig als extra luxe-middel. We hebben twee types USB armbanden ingekocht, de ‘dikke’ en de ‘dunne’. Beide zijn in een paar kleurtjes en uiteraard geschikt voor Lightning van Apple en MicroUSB voor Android. Zelf vind ik de brede, geweven bracelet het mooist, maar de dunne is een stuk minder invasief en valt veel minder op. Na mijn terugreis draag ik de brede bracelet nog steeds dagelijks en heeft deze mij al meerdere malen goed geholpen, al was het om op mijn werk de telefoon via de laptop-USB uitgang te laden.

Comments

comments

Roman

Reis-, zon- en skifanaat. Gadgetfreak. Roman is Internetondernemer en eigenaar van SunChargers.eu, Modern Minds en nog een paar webshops. Met zakenpartner Dennis deelt hij een passie voor ondernemen, reizen en fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *