Powerbanks worden steeds meer en meer gebruikt voor alle mobiele apparaten📱. Deze apparaten hebben namelijk niet het eeuwige leven en moeten weleens opgeladen worden. Wat is nu de betere oplossing dan een powerbank?! Een powerbank is het perfecte reddingsmiddel voor als je onderweg bent of gewoon simpelweg niet zonder je smartphone, tablet of speaker kan. Maar wat is nu de beste powerbank?🤷🏼‍♂️

In de Kampioen van februari 2017 van de ANWB is er een test uitgevoerd onder verschillende powerbanks. De test bestaat uit 16 soorten powerbanks uit verscheidene prijsklassen💰. Alle powerbanks beloven een capaciteit tussen 5000 en 6000 milliampère per uur (mAh). Uit deze test komt de beste powerbank naar voren, maar ook een aantal tegenvallende powerbanks.

Ter vergelijking! Een smartphone heeft gemiddeld een accu van 2000 mAh en kan je 3 keer opladen met de geteste powerbanks!

Hoe heeft de ANWB getest?

De ANWB heeft de test op verschillende onderdelen gedaan samen met het instituut DEKRA. De powerbanks zijn getest op onder andere capaciteit, de tijd om op te laden en een aantal technische tests. In deze tests werd er gekeken naar de overbelasting van de USB-poort, of er kortsluiting kan ontstaan en of de powerbanks brandbestending🔥 zijn.

The Muppet Show GIF - Find & Share on GIPHY

Hieruit is gebleken dat alle geteste powerbanks wel berekend waren op kortsluiting en overbelasting, maar dat sommige powerbanks wel tekort schoten rondom de brandbestendigheid. In de test van de ANWB zijn er powerbanks getest van verschillende merken waaronder Samsung, Hema, Varta, Action, Fresh ‘n Rebel en Xtorm.

Tijdens de tests faalden enkele powerbanks op het gebied van overspanning. overspanning kan voorkomen wanneer je een kapotte oplader gebruikt. De powerbanks van de Action en Fresh ‘n  Rebel werkten na deze test bijvoorbeeld meteen niet meer.

Op het gebied van vuurbestendigheid werden ook tests uitgevoerd en hieruit kwamen de powerbanks van Action, Hema en Xtorm allesbehalve goed uit de test. Al de genoemde merken hadden geen brandbestendige omhulzingen. De powerbanks van Samsung, Fresh ‘n Rebel en Varta hadden dit echter wel en krijgen dan ook een hogere score!

Wat is volgens de ANWB de Beste Powerbank van 2017?👍🏼

De winnaar uit de testen van de ANWB was de powerbank van Varta. Ondanks dat er natuurlijk veel verschil is tussen gebruiksgemak en capaciteit, is het model van Varta op deze onderdelen gemiddeld het beste. De tegenvaller was het model van de Hema met een erg lange oplaadtijd en die van Fresh ‘n Rebel, omdat deze veel minder capaciteit gaf dan beloofd.

Merk Type Capaciteit Pro/Con Ons cijfer Prijs Te koop bij
SunChargers.eu Festival 4.000 mAh + Hoge capaciteit
+ 2 poorten
+ Water- en stofdicht
+ Zeer goede grip
+ Hoge stroomopbrengst
+ 2.1A snellaadpoort
– Capaciteit iets lager
9,7 € 39,90 SunChargers.eu
SunChargers.eu Grand Massif 4.000 mAh + Lus en karabijn meegeleverd
+ Water- en stofdicht
+ Goede grip
+ Hoge stroomopbrengst
+ 2.1A snellaadpoort
+ 2 poorten
+ Zaklampje
– Capaciteit iets lager
8,9 € 39,90 SunChargers.eu
Anker PowerCore Slim 5.000 mAh + Hoge stroomsterkte
+ Compact en licht
+ Grippy buitenkant
– 1 poort voor output
– Capaciteit
– Geen zonnepaneel
8,2 € 29,90 ANWB
Varta Powerpack 6.000 mAh + Snelle laadtijd
+ Capaciteit
+ Zaklampje
+ Hoge stroomsterkte
– Heel zwaar
– Geen zonnepaneel
7,9 € 24,99 ANWB
Fresh ‘n Rebel Powerbank 6.000 mAh + Hoge stroomsterkte
+ Grippy buitenkant
– 1 poort voor
output
– Capaciteit
– Geen zonnepaneel
7,7 € 29,99 ANWB
GP Mobile Charger 5.000 mAh + Hoge stroomsterkte
– Kort bijgeleverd snoer
– 1 poort voor output
– Capaciteit
– Geen zonnepaneel
7,7 € 29,99 Kijkshop
HEMA Powerbank 5.000 mAh + Met draagtasje
+ Hoge stroomsterkte

– Niet brandbestendig
– Capaciteit
– Geen zonnepaneel
– Lange laadtijd
7,4 € 17,50 Kijkshop
Mophie Powerstation 6.000 mAh + Snelle laadtijd
+ 2 poorten
– Geen Nederlandse handleiding
– Laadtijd
– Geen zonnepaneel
7,3 € 59,95 Blue24
Intenso S5000 5.000 mAh + Licht, plat, compact
+ Snelle laadtijd

– Geen NL handleiding
– Niet brandbestendig
– Geen zonnepaneel
7,1 € 13,80 Conrad
ISY IAP 2203 5.200 mAh + Licht, compact
+ Snelle laadtijd

– 1 uitgaande poort
– Niet brandbestendig
– Geen zonnepaneel
7,0 € 19,99 MediaMarkt
Xtorm Power Bank Air 6.000 mAh + Capaciteit
+ Hoge stroomsterkte
+ Grippy omhulsel
– Capaciteit
– Niet brandbestendig
– Laadtijd
– Geen zonnepaneel
6,8 € 39,00 Coolblue
Jupio Powervault 6.000 mAh + Licht, compact
+ Capaciteit

– 1 uitgaande poort
– Niet brandbestendig
– Laadtijd
– Geen zonnepaneel
6,7 € 29,95 CameraNU
Xqisit Power Bank 5.200 mAh + Compact en licht
+ Capaciteit
– Laadtijd
– Niet brandbestendig
– Geen zonnepaneel
6,7 € 19,95 ANWB
LAB 31 6.000 mAh + Redelijke capaciteit
+ Zaklampje

– Groot en zwaar model
– Niet brandbestendig
– Laadtijd
– Geen zonnepaneel
6,2 € 10,95 Action
Samsung Battery Pack 5.100 mAh + Compact
+ Snelle laadtijd
+ Hoge stroomsterkte
– Kort bijgeleverd snoertje
– Capaciteit
– Laadtijd
– Geen zonnepaneel
6,2 € 10,95 Coolblue
TP Link Power Bank 5.200 mAh + Snelle laadtijd
+ Hoge stroomsterkte
– Capaciteit
– 1 poort
– Laadtijd
– Geen zonnepaneel
6,2 € 19,90 ANWB
Trust Urban 5.200 mAh + Snelle laadtijd
+ Capaciteit
+ Zaklampje
– Lage stroomsterkte
– 1 poort
– Geen zonnepaneel
6,0 € 17,99 MediaMarkt
Voltcraft PB-15 5.200 mAh + Compact en licht
+ Zaklampje
– Capaciteit
– Niet brandbestendig
– 1 poort
– Geen zonnepaneel
5,6 € 14,99 ANWB

Helaas heeft de ANWB niet een van onze Solar Powerbanks getest! Onze powerbanks zijn namelijk uitgerust met een zonnepaneel☀️. Dat ze niet mee zijn genomen in de test komt deels doordat er nog niet veel bekend is over solar powerbanks. 🌞SunChargers.eu heeft daarom een eigen selectie gemaakt van de beste powerbank! Al deze powerbanks:

  • zijn stevig en stootvast💪🏼
  • hebben een hoge capaciteit
  • 100% veilig
  • zijn stof- en waterafstotend☔️
  • hebben een zeer goede prijs-kwaliteitverhouding!

Beste Powerbank van 2017 uit de Solar Powerbank test

🌞SunChargers.eu biedt een selectie van 5 solar powerbanks. Daarom hebben wij de drie bestverkochte solar powerbanks van 2017 voor je op een rijtje gezet! Al deze powerbanks hebben al een hogere capaciteit dan de geteste powerbanks van de ANWB. De drie beste solar powerbanks zijn:

 

Festival 4.000 mAh Solar Powerbank

De op een na bestverkochte solar powerbank is de Festival 4.000 mAh Solar Powerbank. De powerbank dankt de tweede plek aan zijn goede kwaliteiten. Zo is de powerbank waterresistent en erg stevig. Ook heeft de powerbank een handige sleuf waarmee je zonder handen filmpjes kan kijken op bijvoorbeeld je smartphone of je tablet!

Ook heeft de Festival Solar Powerbank twee USB-uitgangen, waarmee je nooit met een lege batterij hoeft te zitten. De accu van de Festival Powerbank kan in 6 uur via de zon opgeladen worden en binnen 2 uur via het stroomnet.

Met deze powerbank is het mogelijk je smartphone 2 tot 4 keer op te laden en je tablet 1 keer op te laden! Tot slot is deze powerbank geschikt voor alle telefoonmerken en nog veel meer!

Grand massif 4.000 mAh Solar Powerbank

De derde solar powerbank is de Grand Massif Solar Powerbank. Deze sterke powerbank is ook water- en stofafstotend. Deze kan je echter niet in de regen gebruiken zonder bescherming, maar hij is wel geschikt om te gebruiken in de sneeuw!

De naam van deze solar powerbank is één van de grootste skigebieden van Frankrijk, die voor de intermediate skiër en snowboarder genoeg uitdaging biedt.

De solar powerbank heeft twee verborgen USB-poorten en LED-indicatoren. De solar powerbank is geschikt om tot wel 3 keer je smartphone mee op te laden en is dan ook geschikt voor allerlei apparaten waaronder Apple- Android- en gps-apparaten.

De beste powerbank 2016

Vorig jaar heeft de Consumentenbond ook een test gedaan om de beste powerbank te vinden. In de Consumentengids van juli 2016 is een aantal powerbanks getest, waarbij een “Beste Koop” en een “Beste uit de test” als resultaat naar voren kwamen. De Consumentenbond heeft 32 populaire powerbanks aan de tand gevoeld en concludeert dat deze apparaten steeds handiger worden, maar ook dat er veel slechte kwaliteit tussen zit. Zo is er een afrader, die je telefoon nog geen 50% kan opladen en Powerbanks die wel 2000 mAh bevatten, maar er maximaal 1000 kunnen afgeven via de USB poort.

Wat waren de Beste Powerbanks van 2016 en welke tips gaf de Consumentenbond?

Beste Koop Powerbank Consumentenbond

De 32 powerbanks die zijn getest, bevatten onder andere apparaten van de Action, HEMA Powerbank, de Xtorm power bank en de Xiaomi oplader (Chinees merk). Het aantal milli-ampère-uur (mAh) loopt daarbij uiteen van 2000 mAh tot aan 10.400 mAh. Als beste uit de test komt een bekend merk dat niet geheel toevallig in dezelfde fabrieken wordt geproduceerd als onze🌞SunChargers! De grootste afrader👎 komt van Kijkshop, waarbij de kwaliteit zodanig slecht is, dat je beter geen powerbank kunt hebben. Beste koop is de slecht verkrijgbare powerbank van Action met 4400 mAh.

Helaas heeft de Consumentenbond ook geen aandacht besteed aan Solar Powerbanks (dus powerbanks met een zonne-paneel). Dit komt vanwege de nog onbekende en relatief moeilijk verkrijgbare solar powerbanks. Wij van SunChargers.eu hebben daarom in 2016 ook een eigen selectie gemaakt van powerbanks.

Beste uit de test Solar Powerbank

Onze selectie bestaat uit 2 powerbanks, waarbij we de Festival 4.000 mAh aanduiden als duidelijke winnaar🏆 van “Beste uit de test”. De reden hiervoor is de zeer solide bouw en hoge opbrengst solar paneel en de zeer handige sleuf, waarin je je telefoon of tablet kunt zetten om zo hands-free films of andere media te kunnen bekijken. De powerbank heeft twee USB-uitgangen en één oplaaduitgang met MicroUSB (meegeleverd kabeltje).

De accu kan in 2 uur via het stroomnet en in 15 uur via de zon worden opgeladen om daarna je telefoon gemiddeld 4-8 keer op te laden of je tablet 1-2 keer op te laden. De Hollywood heeft ook de “snellaad”-poort aangeduid met 2A (2 ampère), waarmee je je telefoon tot twee keer zo snel kunt opladen.

Beste koop Solar Powerbank

Als “Beste Koop” selecteren we de Festival 4.000 mAh. Deze is lager geprijsd, maar is een stevig apparaat. Zeer goed water- en stofvrij en met een handige lus. Hiermee kan je de powerbank handig aan een rugzak of kledingstuk hangen voor continu opladen in de zon.

Bij de powerbank wordt een duidelijke handleiding, een Micro-USB kabel en een karabijn geleverd (metalen lus). De powerbank kan je telefoon 2-4 keer opladen en laadt zichzelf in de zon☀️ in ongeveer 5 uur helemaal vol.Beste Solar Powerbank

De beste powerbank💪

Al met al is er een ruime keuze aan powerbanks. Met de juiste powerbank zit je (waar je ook bent) nooit meer met een lege smartphone of tablet! Onze solar powerbanks laden zichzelf daarnaast ook nog eens op door middel van zonnecellen en zijn dan ook een erg goede keuze om nooit meer met een lege batterij te zitten!

Beste powerbank solar

Comments

comments

Roman

Reis-, zon- en skifanaat. Gadgetfreak. Roman is Internetondernemer en eigenaar van SunChargers.eu, Modern Minds en nog een paar webshops. Met zakenpartner Dennis deelt hij een passie voor ondernemen, reizen en fotograferen.