Usb kabels sunchargersAlhoewel het gebruik van de powerbank voor zich spreekt (steek de USB kabel erin, klaar), zijn er wel wat zaken die de prestaties van je zonne-oplader kunnen verbeteren en een paar handigheden die goed van pas komen tijdens je vakantie! Wist je bijvoorbeeld dat je je telefoon 2x sneller kunt laten opladen? En dat de zonnelader niet alleen met zonne-energie kan worden opgeladen? Lees snel verder voor handige tips!

 • Neem altijd 2 kabels mee

Je hebt misschien je betrouwbare MicroUSB of Lightning kabeltje altijd bij je, maar het is zeer aan te raden minimaal twee kabels mee te nemen. Tijdens het skiën/snowboarden komen er nog weleens krachten op de stekkertjes of kan het kabeltje het altijd ‘zomaar’ begeven. Daarnaast kun je een kortere en een langere kabel meenemen, zodat je kunt kiezen welke je wanneer gebruikt. Daarnaast is het altijd te adviseren één kabel thuis te laten. Als je je rugzak verliest of je kabel valt eruit, heb je altijd een backup. In wintersportgebieden zijn kabels zeer schaars. Bekijk welke kabeltjes je wellicht nodig hebt bij Accessoires!

 • Test de powerbank voor je vakantie

Spreekt een beetje voor zich, maar fabrieksfouten zijn niet uit te sluiten. Daarnaast is het handig om je apparaat al te leren kennen. Zo weet je hoe bijvoorbeeld de LED aangaat, hoe lang je telefoon erover doet om op te laden en welke lichtintensiteit je nodig hebt om op te laden. Allemaal zaken die je niet op de berg wilt gaan uitzoeken!

 • Efficiënter opladen

Ski Tracks PowerbankSommige mensen laten de telefoon de hele tijd in hun zak zitten en kijken aan het eind van de rit wat ze gedaan hebben, anderen checken tussentijds steeds waar ze zijn en weer anderen behandelen hun zakelijke mailtjes vanaf het terras! Bedenk welk type gebruiker je bent. De telefoon laadt het snelst op als ie uitstaat, dat kan zelfs 50% van de tijd schelen. Gebruik je het af en toe, verlaag dan het contrast en schakel ongebruikte apps uit. Moet je de telefoon steeds gebruiken, dan kan het handig zijn over te gaan op de continu-modus*. * Hierbij laat je de telefoon continu ingeplugd in de powerbank en laat je de powerbank zoveel mogelijk in de zon om continu opladen te bereiken!

 • Nachtrust voor je apparaten

Hoe handig de zonnecel en de USB portable oplader ook zijn, het scheelt als je beide apparaten via de USB poort ‘s nachts oplaadt. Op deze manier heb je een veel grotere buffer en hoef je niet al aan het begin van je ski- of snowboarddag te gaan stoppen om je apparaten in te pluggen!

 • Voordelen van de binnenzak

Accu’s (zowel van je powerbank als je telefoon) zijn gebouwd om het beste te presteren op kamertemperatuur (20-25 graden). Als de temperatuur te hoog of te laag wordt, zal de accu sneller leegraken en meer moeite hebben om op te laden. Het is daarom aan te raden je apparaten ook tijdens het skiën relatief warm te houden, zoals bijvoorbeeld in de binnenzak van je jas. Let wel op dat als je overmatig transpireert, je apparaten daar niet direct mee in aanraking komen, vanwege het zoutgehalte van zweet.

 • De ‘hang & charge’ aan je rugzak

rugzakDe Winterberg en Grand Massif hebben een heel handige lus en bijgeleverde karabijn om je powerbank gemakkelijk aan je rugzak of jas te hangen. Omdat de powerbanks water- en stofresistent zijn, kun je dit gemakkelijk doen om te zorgen dat de USB powerbank altijd opgeladen is. Let erop dat via de zon de powerbank altijd bij het 3e lampje blijft ‘hangen’, dit heeft te maken met het vermogen van de zonnecel, waarvoor de fabrikant een buffer heeft ingebouwd.

 • Water-, stof- en sneeuwafstotend

In de praktijk merk je er niets van, tenzij je de powerbank in de stromende regen of onder water gaat houden. Alle powerbanks zijn water- en stofresistent/afstotend, wat betekent dat lichte regen, sneeuw of stoffige omgevingen geen effect zullen hebben op de werking. Zelfs een paar druppels in de USB poorten moeten geen groot probleem vormen, al wordt dat afgeraden. De Winterberg en Grand Massif hebben daarnaast een rubberen afsluitstrip, zodat ook harde regen geen effect zal hebben. Let wel op dat je dan ook je apparaten niet op kunt laden en er doorgaans niet veel zon is als het zo hard regent.

 • Food for the soul(mate)

Uit onze ervaringen blijkt dat de beste timing om je powerbank op te laden is wanneer je jezelf ook oplaadt; tijdens de lunch! Vooral hoger in de bergen genereert je USB solar powerbank de meeste energie en laadt deze zeer snel op. Combineer daarom je soul food met de soul food van je zonnecel-accu en leg het tijdens de lunch naast je.

 • Hot or cold?

Accu’s van huishoudelijke apparaten en electronica, zoals die van je powerbank en van je telefoon of camera, functioneren het best bij kamertemperatuur (20-25 graden). Als je de mogelijheid hebt, laat beide dan in een relatief warme omgeving, zoals je jaszak of Stube, opladen. Dit geeft het snelste en beste resultaat. Ook los van de powerbank, kun je je telefoon het beste aan de binnenkant van je jas bewaren. Als je thuiskomt, laat je apparaten dan eerst uit zichzelf opdrogen en warm worden voor je ze oplaadt.

 • Laden in schemer en sneeuw

Zon reflectie opladenHet woord “zonnecel” is eigenlijk wat ongelukkig gekozen. Het is namelijk een lichtgevoelige cel. Je powerbank presteert inderdaad het best in directe zon, maar ook in de schemer, onder een felle lamp of zelfs puur op reflectie van de sneeuw zal er genoeg licht binnenkomen om op te laden! Schijnt de zon dus even niet, probeer dan alsnog je lichtgevoelige cel te richten naar de lichtbron. Als er genoeg licht is, zal er automatisch een lampje gaan branden om aan te geven dat je powerbank oplaadt!

BONUS

 • GoPro, smartwatch e.v.a.

GoPro powerbankAlhoewel 95% van de mensen de Solar Powerbank gebruiken om hun telefoon op te laden, kun je er natuurlijk meer mee! Zo kan je GoPro er ook aan gehangen worden, net als veel fotocamera’s, videocamera’s, kinderspellen en zelfs scheerapparaten. Alles wat met 5 volt wordt opgeladen en een USB connector heeft, kan via de powerbank makkelijk worden gevoed!

 • Kiezen van de kleur

De laatste tip gaat over de kleur; kies de kleur niet alleen op basis van wat je mooi vindt, of wat bij je outfit past, maar ook op basis van de functionaliteit! Zwart houdt bijvoorbeeld sneller warmte vast, geel valt in het donker heel goed op (als je het bijvoorbeeld in je rugzak moet zoeken), metallic (Snowbird) reflecteert de kou beter, oranje laat mensen weten dat je trots bent op Nederland en groen.. tja.. dat herinnert je aan het feit dat er genoeg sneeuw ligt ;).

We hopen je met deze tips wat beter op weg te helpen. Heb je eigen tips? Reageer dan hieronder! Wij lezen en zullen de beste tips samenvatten in ons vervolgartikel :).

Comments

comments

Roman

Reis-, zon- en skifanaat. Gadgetfreak. Roman is Internetondernemer en eigenaar van SunChargers.eu, Modern Minds en nog een paar webshops. Met zakenpartner Dennis deelt hij een passie voor ondernemen, reizen en fotograferen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *